
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, “Ölümsüz Alay” yürüyüşlerinin dünya genelinde başladığını açıkladı.
Zakharova, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dünyanın farklı ülkelerinde yüzlerce kişinin kahramanlarının portreleriyle sokaklara çıktığını ifade etti.
Açıklamada Washington, New York, Cenevre, Kinşasa, Tokyo ve Kuveyt gibi birçok şehirde etkinliklerin düzenlendiği vurgulandı.
Rusya’da geleneksel hale gelen “Ölümsüz Alay” etkinliklerinde, İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden asker ve yakınlarının fotoğrafları taşınarak anma yürüyüşleri gerçekleştiriliyor.
Zakharova’nın paylaşımında, etkinliklerin farklı ülkelerde devam ettiği ve anma programlarına yoğun katılım olduğu belirtildi.
Hibya Haber Ajansı








