BTC - $78,438.00 0.29%
ETH - $2,314.22 0.50%
USDT - $1.00 0.00%
XRP - $1.39 0.19%
BNB - $618.18 0.43%
USDC - $1.00 0.00%
SOL - $83.94 0.06%
TRX - $0.34 1.99%
FIGR_HELOC - $1.04 0.71%
DOGE - $0.11 0.27%
WBT - $58.53 0.26%
USDS - $1.00 -0.01%
HYPE - $41.13 -1.30%
LEO - $10.32 -0.18%
ADA - $0.25 0.17%
BCH - $444.40 -0.84%
XMR - $393.97 2.38%
LINK - $9.13 0.51%
ZEC - $388.82 2.95%
CC - $0.15 -0.20%

Olivtech Fuarı’nda gıda, bilim ve sektör buluşması gerçekleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Gurme İzmir Olivtech – 12'nci Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı İzmir’de gerçekleştirildi....

tarafından
3 Mayıs 2026 yayınlandı / 03 Mayıs 2026 13:45 güncellendi
2 dk 30 sn2 dk 30 sn okuma süresi
Olivtech Fuarı’nda gıda, bilim ve sektör buluşması gerçekleşti
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Fuar kapsamında düzenlenen paneller, atölyeler, tadım etkinlikleri ve sergilerde zeytin, zeytinyağı ve süt ürünleri; bilimsel veriler, sürdürülebilirlik ve kültürel miras çerçevesinde ele alındı. Etkinliklere akademisyenler, sektör temsilcileri ve ziyaretçiler katıldı.

“Sütü Nasıl Tüketiyoruz? Yeni Nesil Yaklaşımlar” başlıklı panelin moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem Karagözlü üstlendi. Panelde Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sedef Nehir El, Sümer Tömek Bayındır ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aykan Candemir konuşmacı olarak yer aldı.

Sedef Nehir El, gıda tüketiminde bilinçli tercihlerin önemine dikkat çekerek ürün etiketlerinin doğru okunması gerektiğini belirtti. TÜSEDAD Yönetim Kurulu Üyesi ve TE-TA Teknik Tarım Genel Müdürü Sumer Tömek Bayındır, süt sektöründe üreticinin teknoloji ve kooperatifleşme ile desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Candemir ise tüketici davranışlarında sürdürülebilirlik ve marka değerinin öne çıktığını ifade etti.

Zeytinyağına ilişkin düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Zeytinyağının Sofralarımızdaki Değeri” panelinin moderatörlüğünü Derman Küçükaltan yaptı. Panelde Köstem Zeytinyağı Müzesi Kurucusu Doç.Dr Levent Köstem, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Özgür Sarıbaş Genç ve Naturel A.Ş. Kurucu Ortağı Prof.Dr.  Seda Genç ve  Metabolizma, Beslenme ve Diyetetik Uzamanı Prof.Dr. Ceyhun Dizdarer konuştu.

Seda Genç, zeytinyağının tarihsel köklerine dikkat çekerek doğru saklama ve kullanımın önemini vurguladı. Levent Köstem, zeytinyağının kültürel miras niteliği taşıdığını belirtti. Ceyhun Dizdarer ise zeytinyağının sağlık, beslenme ve ekonomi açısından çok boyutlu bir değer olduğunu ifade etti. Özgür Sarıbaş, zeytin ve zeytinyağının kültürel ve akademik açıdan disiplinler arası bir çalışma alanı olduğunu söyledi.

Hekimlik ve eczacılık perspektifinin ele alındığı oturumda Dr. Esat Hoşgönül ve Dr. Feray Özgür Saraçoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlik kapsamında mutfak atölyeleri de düzenlendi. Şef Özlem Mekik moderatörlüğündeki çalışmalarda Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Turgay Bucak ve öğrencileri yer aldı. Şef Murat Yıldız ve Şef Yahya Yıldırım tarafından yemek sunumları gerçekleştirildi.

Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Konak Meslek Yüksekokulu iş birliğinde tadım etkinlikleri düzenlendi. Köstem Zeytinyağı Müzesi özel seçkisi de fuar alanında ziyaretçilere sunuldu.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Plugaru ile görüştü
19 Mart 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Plugaru ile görüştü

Olivtech Fuarı’nda gıda, bilim ve sektör buluşması gerçekleşti

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2