Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birlik anlayışıyla yeni köprüler inşa etmek kararlılığındayız

Astana, 14 Mayıs (Hibya) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısı düzenledi....

tarafından
14 Mayıs 2026 yayınlandı / 14 Mayıs 2026 14:10 güncellendi
1 dk 59 sn1 dk 59 sn okuma süresi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birlik anlayışıyla yeni köprüler inşa etmek kararlılığındayız
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Türkiye ve Kazakistan arasında 13 yeni ikili iş birliği anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Çok sayıda belgeyi imzaladık. Sayın Tokayev ile ve heyetiyle görüşmemizde çok sayıda alanda iş birliği anlaşması yaptık. İş çevrelerimizi Kazakistan’daki yatırımlarını artırmalarını ve ortaklığımızı geliştirecek bağlar kurmaya teşvik ediyoruz.

Türk-Kazak İş Forumu vesilesiyle yeni iş birliklerine şahit olacağız. Ticaret ve yatırım ilişkilerimizi büyüten projeleri de bugün görüştük. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.

Enerjide son yıllarda attığımız adımlarda Kazakistan özel bir yere sahip. İpek Yolu’nun günümzdeki karşlığı olan Doğu-Batı Orta Koridorunun önemi de her geçen gün artıyor. Biz Kazakistan ve diğer ortaklarımızla sadece mal sevkiyatı için değil, enerji kaynaklarının da taşınması için teşvik edeceğiz.

Birlik anlayışıyla yeni köprüler inşa etmek kararlılığındayız. Büyük şahsiyetlerin eserlerini gelecek nesillere aktarmayı sorumluluk olarak görüyoruz. Türkiye Maarif Vakfı’nın okullar açması için çalışmalara başladık.

Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Kazakistan’ın bizimle gönül bağına, asrın felaketinin hemen ertesinde yaptıklarına şahitlik ettik. Kazakistan devletinin maddi ve manevi desteğini her daim yanımızda hissettik. Bugün de Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde inşa ettiği okulun açılışını yapmaktan gurur duyuyorum.

Bu okulardaki çocuklarımızın dostluğumuzu gelecek nesillere aktaracağına yürekten inanıyorum. Kıymetli nişanı tarafıma takdim ettikleri içinde büyük bir onur duyuyorum.

Yarın Türk dünyamızın manevi başkenti Türkistan’da düzenlenecek TDT gayriresmi toplantısına katılacağız. Kazakistan’ın Türk dünyası için yaptıklarına teşekkür ederim.

KKTC yarın gözlemci statüyle katılacak, bundan memnuniyet duyuyoruz. Bugün sayın Cumhurbaşkanı ile bölgesel meseleleri görüştük. Sayın Tokayev ve heyetine misafirperverlik için teşekkür ederim.”

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Başkan Genç: İstiklal Marşı milletimizin bağımsızlık iradesini yansıtıyor
12 Mart 2026

Başkan Genç: İstiklal Marşı milletimizin bağımsızlık iradesini yansıtıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birlik anlayışıyla yeni köprüler inşa etmek kararlılığındayız

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2