Asya piyasalarında Orta Doğu gerilimi etkisi

Asya borsalarında haftanın ilk işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlendi. Orta Doğu’da devam eden gerilimler, enerji fiyatları ve enflasyona ilişkin endişeler nedeniyle yatırımcıların temkinli hareket ettiği belirtildi....

tarafından
19 Mayıs 2026 yayınlandı / 19 Mayıs 2026 08:40 güncellendi
1 dk 10 sn1 dk 10 sn okuma süresi
Asya piyasalarında Orta Doğu gerilimi etkisi
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

CCTV’nin haberine göre, Hong Kong’da Hang Seng Index yüzde 1,11 düşüşle 25.675,18 puandan kapandı. Hang Seng China Enterprises Index yüzde 1,07 gerileyerek 8.597,97 puana, Hang Seng Tech Index ise yüzde 1,95 kayıpla 4.844,94 puana indi.

Çin Küresel Televizyon Ağı’na konuşan piyasa analisti Timothy Pope, yatırımcıların Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle temkinli kaldığını belirtti. Pope, enerji hisselerinde yükseliş görülmesine rağmen çoğu sektörde düşüş yaşandığını ifade etti.

Hong Kong piyasalarında özellikle Çinli elektrikli araç üreticilerinin değer kaybettiği kaydedildi. Li Auto hisseleri, şirketin yeni SUV modelini tanıtmasının ardından yüzde 14’ten fazla düştü. Analistler, yeni modelin piyasa beklentilerini karşılamadığını değerlendirdi. Gün içinde BYD, Geely, Xpeng ve Leapmotor hisselerinde de gerileme görüldü.

Japonya’da ise Nikkei 225 endeksi yüzde 0,97 düşüşle 60.815,95 puandan kapanarak üst üste üçüncü işlem gününde de değer kaybetti.

Timothy Pope, Japonya’da yatırımcı güveninin faiz artışı beklentileri ve yükselen tahvil getirileri nedeniyle baskı altında kaldığını söyledi. Japonya’nın 10 yıllık tahvil getirilerinin 1996’dan bu yana en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

Analistler, Orta Doğu’daki gerilimlerin küresel piyasalarda enflasyon ve enerji maliyetlerine ilişkin endişeleri artırmaya devam ettiğini ifade ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çin, Venezuela ile ekonomik işbirliğini derinleştirecek
08 Ocak 2026

Çin, Venezuela ile ekonomik işbirliğini derinleştirecek

Asya piyasalarında Orta Doğu gerilimi etkisi

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2