Ana sayfa DünyaYermak: Koalisyon Rusya’ya yönelik ekonomik baskıyı artırmayı kabul etti

Yermak: Koalisyon Rusya’ya yönelik ekonomik baskıyı artırmayı kabul etti

tarafından
28 görünümler 1 Dakika Oku

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Yermak, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eş başkanlığında düzenlenen İstekliler Koalisyonu liderleri toplantısına katıldığını ifade etti.

Toplamda 40 ülkeden liderin, Ukrayna'ya destek konusunda birlik olduklarını yinelediğini belirten Yermak, şöyle dedi:

“Katılımcılar, sivillere yönelik saldırıları ve NATO hava sahasını ihlal etmeyi sürdüren Putin'in reddettiği tam ateşkes fikrini oybirliğiyle destekledi ve mevcut cephe hattının müzakerelerin temeli olarak kullanılması gerektiğini yineleyerek, Ukrayna'nın egemenliğinin dokunulmazlığını vurguladı.”

Yermak, koalisyonun, Rusya'ya yönelik ekonomik baskıyı artırmayı, petrol ve doğalgazını küresel piyasalardan çekmeyi, gölge filoya karşı koymayı ve dondurulmuş Rus varlıklarını 2026-2027 yıllarında Ukrayna'nın ihtiyaçları için kullanmayı kabul ettiğini söyledi.

Ortakların ayrıca, Ukrayna'nın enerji sektörüne destek olmayı ve özellikle hava savunma sistemleri olmak üzere ek askeri yardımı artırmayı da kabul ettiğini belirten Yermak, “Ayrıca, güvenlik garantileri projesi de tamamlandı; savaş sona erer ermez Ukrayna semalarını ve denizlerini korumak için çok uluslu bir birliğin konuşlandırılması öngörülüyor.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi