BTC - $70,106.00 -0.14%
ETH - $2,056.53 0.49%
USDT - $1.00 0.00%
BNB - $653.28 1.07%
XRP - $1.38 -0.73%
USDC - $1.00 0.00%
SOL - $86.99 0.84%
TRX - $0.29 -0.17%
FIGR_HELOC - $1.03 -0.86%
DOGE - $0.09 1.06%
WBT - $55.34 -0.29%
USDS - $1.00 0.00%
ADA - $0.26 -0.86%
BCH - $458.64 0.63%
HYPE - $37.81 4.81%
LEO - $9.00 -1.84%
XMR - $352.42 0.67%
LINK - $8.99 -0.58%
USDE - $1.00 -0.04%
CC - $0.15 0.59%

Xi’den Fransız öğrencilere cevap mektubu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Fransa’daki bir uluslararası okulun öğrenci ve öğretmenleri tarafından kendisine gönderilen mektuba yanıt verdi....

tarafından
12 Mart 2026 yayınlandı / 12 Mart 2026 16:27 güncellendi
1 dk 37 sn1 dk 37 sn okuma süresi
Xi’den Fransız öğrencilere cevap mektubu
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Fransadaki bir uluslararası okulun öğrenci ve öğretmenleri tarafından kendisine gönderilen mektuba yanıt verdi.

Xi Jinping, kısa süre önce Fransanın Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA) Bölgesi Uluslararası Okulunun Çince sınıfının öğrencileri ve öğretmenleri tarafından gönderilen mektuba karşılık vererek onlara ve okulun tüm öğretmen ile öğrencilerine iyi dileklerini iletti.

Mektubunda Çincenin 5 bin yıllık Çin medeniyetinin birikimini yansıttığını belirten Xi, küçük kare biçimindeki Çince karakterlerin tarihsel bilgelik taşıyan bir hazine olduğunu ifade etti. Xi, Çince öğrenmenin hem kadim hem de modern Çini anlamaya katkı sağladığını, aynı zamanda Çin ile Fransanın daha parlak bir geleceğine uzanan köprülerin kurulmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Xi, okulun öğrencileri ve öğretmenleri başta olmak üzere daha fazla Fransız ve Avrupalı genci eğitim, ziyaret veya seyahat amacıyla Çine davet ederek onların gerçek, çok boyutlu, açık ve ilerici Çini yerinde tanımalarını teşvik etti. Xi ayrıca Çincenin onların yaşamında sadık bir dost haline gelmesini temenni etti.

Bu yılın Çin takvimine göre At Yılı olduğuna dikkat çeken Xi, atın azim, cesaret ve atılım ruhunu simgelediğini belirterek öğrencilerin öncülük ruhuyla Çin-Fransa ve Çin-Avrupa dostluğu ile işbirliğine katkı sağlayacak önemli birer yetenek olmalarını umut etti.

Daha önce PACA Bölgesi Uluslararası Okulunun Çince sınıfından öğretmen ve öğrenci temsilcileri Xi Jinpinge gönderdikleri mektupta, Çince öğrenme deneyimlerini ve Çin kültürüne duydukları ilgiyi paylaşmış, Çinli ve Fransız gençler arasındaki etkileşimi artırma ve iki ülke arasındaki köklü dostluğu güçlendirme yönündeki dileklerini dile getirmişti.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Şanlıurfaspor, Muğlaspor maçı hazırlıklarını tamamladı
19 Aralık 2025

Şanlıurfaspor, Muğlaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Xi’den Fransız öğrencilere cevap mektubu

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2