Ana sayfa ÇocukÜnal: Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze’nin çocuklarını unutamayız

Ünal: Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze’nin çocuklarını unutamayız

tarafından
16 görünümler 1 Dakika Oku

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mahir Ünal, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde açıklamalarda bulundu. 

Ünal, dünyanın neresinde olursa olsun her çocuğun insanlığın ortak emaneti olduğunu belirterek, Gazze’de yaşanan acılara dikkat çekti. 

Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına ve uluslararası hukuk metinlerine sığmayacak kadar büyük bir acının, sessizlik duvarlarının ardında büyüdüğünü ifade eden Ünal, açıklamasında “Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların haklarından önce onların hayatlarını konuşmak zorunda bırakıldık. Çünkü bazı coğrafyalarda çocukların hakkı, yalnızca yaşayabilme ihtimaline indirgenmiş durumda. Bu acı, insanlığın hafızasında kapanmayacak bir yara olarak kalacak” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki çocukların sabır, direnç ve umut için mücadele ettiklerini söyleyen Ünal, hayatta kalanlara korkusuzca büyüyebilecekleri bir gelecek diledi.

Ünal, açıklamasını “Çocukların öldüğü hiçbir siyasetin, hiçbir güvenlik tezinin, hiçbir stratejinin insanlıkla bağı yoktur. Gazze’deki çocukların sesi duyulana kadar, bu çağrımız susmayacak” sözleriyle tamamladı.

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi