Ana sayfa BelediyeTürkoğlu’dan Yerlikaya’ya 11 soruluk önerge

Türkoğlu’dan Yerlikaya’ya 11 soruluk önerge

tarafından
0 görünümler 1 Dakika Oku

İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu, Şener hakkında açılan soruşturmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak İçişleri Bakanı  Yerlikaya tarafından yanıtlanmak üzere 11 soruluk bir önerge sundu.

Türkoğlu, polis memurunun açıklamalarının suç unsuru taşımadığını belirterek, “Adım Onur gibi onur duyarım… Yaşasın Türk askeri, yaşasın Türk polisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türk Milleti” şeklindeki sözlerin kamuoyunda “vatansever bir duruş” olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Önergede yer alan sorular arasında, Şener hakkında soruşturmanın hangi gerekçeyle başlatıldığı, hangi kelime veya cümlenin disiplin ihlali olarak görüldüğü ve ilgili mevzuatın ne olduğu gibi başlıklar bulunuyor. Türkoğlu ayrıca, “Bu işlemlerin polis teşkilatı üzerinde moral bozucu bir etki yaratıp yaratmadığı değerlendirilmiş midir?” sorusunu yöneltti.

Türkoğlu, Bakanlığın yaklaşımına ilişkin olarak, “Polis memurlarının vatanseverliğini ve teröre karşı duruşunu ifade etmesi teşvik edilen bir anlayış mıdır, yoksa bu ifadeler artık sakıncalı mı görülmektedir?” ifadelerine de yer verdi.

Milletvekili Türkoğlu, kamuoyunda oluşan soru işaretlerine dikkat çekerek, soruşturma sürecine ilişkin kamuoyunun bilgilendirilip bilgilendirilmeyeceğini sordu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi