Trabzon Kitap Günleri 310 bin ziyaretçiyi ağırladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Kitap iş birliğiyle düzenlenen Trabzon Kitap Günleri, 10 günlük programın ardından sona erdi. Etkinlik, 76 yayınevi ve 180 yazarın katılımıyla toplam 310 bin ziyaretçi ağırlayarak Türkiye genelindeki büyük kitap fuarları arasında üçüncü sırada yer aldı.

İmza günü ve söyleşiler için şehre gelen yazarlar, Trabzon’da gördükleri ilgiden memnuniyetlerini ifade etti. Yazarlar, “Trabzon gerçekten bir kültür şehri. Özellikle gençlerin enerjisi mutluluk vericiydi. Bu kadim şehre yakışan kusursuz organizasyon nedeniyle başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere, emeği geçen herkese ve katılımlarıyla bizlere güç veren okurlarımıza minnettarız.” değerlendirmesini yaptı.

Tarbzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, etkinliğin başarıyla tamamlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu organizasyon, şehrimize kültürel anlamda yeni bir ivme kazandırdı. Kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi her yıl daha büyük hedeflerle gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Başkan Genç, organizasyona katkı sunan tüm kurum ve katılımcılara teşekkür ederek, “Türkiye’nin en büyük kitap fuarları arasına giren ve şehrimizin adının kitapla anılmasını sağlayan bu güzel organizasyon nedeniyle, yayınevlerimize, gerek şehir dışından gelen gerekse şehrimizde yaşayan yazarlarımıza, paydaşlarımız Akoluk Kitap ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, etkinliğimize emek veren tüm mesai arkadaşlarımıza ve kültür şenliğimize renk katan kitapsever hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Related posts

Yıldırım’da “Gülümseten Hatıralar” interaktif müzikli gösterisi sahnelendi

Büyükşehir personeline ”Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi” verildi

Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Üretimimizi güçlü kılacak mekanizmalar devreye alınmalı

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Daha fazla Bilgi