Ana sayfa DünyaSybiha: Estonya, savaşın ilk günlerinden beri yanımızda durdu

Sybiha: Estonya, savaşın ilk günlerinden beri yanımızda durdu

tarafından
4 görünümler 1 Dakika Oku

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna'yı Kiev'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Savaş alanındaki durum, Rusya'nın sivillere ve enerji altyapısına yönelik ‘terörü’, Ukrayna'nın dayanıklılığını güçlendirmenin ve Moskova üzerindeki baskıyı artırmanın yolları hakkında konuştuklarını belirten Sybiha, şunları dile getirdi:

“Estonya, gelecek yıl Ukrayna'nın yakın müttefiklerinden oluşan İskandinav-Baltık Sekizlisi'ne başkanlık edecek. Yüksek beklentilerimiz var ve ortak öncelikler hakkında konuştuk. Ayrıca dondurulmuş Rus varlıklarının tam kullanımı, saldırganlık suçundan hesap verebilirlik, Ukrayna'nın AB üyeliği, toparlanma ve SAFE mekanizması kapsamında karşılıklı yarar sağlayan iş birliği konularını da ele aldık. PURL girişimi kapsamında 10 milyon avro tahsis eden Estonya'ya minnettarım.”

Sybiha, Estonya'ya, özellikle kış öncesinde Ukrayna'nın enerji dayanıklılığını güçlendirmeye verdiği sürekli destek için teşekkür ederek, “Estonya, Rusya'nın tam ölçekli savaşının ilk günlerinden beri -ve hatta daha öncesinden- sarsılmaz destek ve ilkeli liderlik göstererek yanımızda durdu.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi