MKE, Mısır’da üretim üssü kuruyor

Evrim Hazal Omak, 5 Şubat (Hibya) – Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE) ile Mısır Savunma Bakanlığı arasında Mısır’da 155 milimetre topçu mühimmatı ve fişek üretim tesislerinin kurulmasına yönelik sözleşme imzalandığını ve TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi’nin Mısır’a ihraç edildiğini bildirdi....

tarafından
5 Şubat 2026 yayınlandı / 05 Şubat 2026 12:20 güncellendi
1 dk 40 sn1 dk 40 sn okuma süresi
MKE, Mısır’da üretim üssü kuruyor
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

MSB tarafından yapılan açıklamada, hafta içerisinde başta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olmak üzere dost ve müttefik ülkeler ile uluslararası iş ortaklarına muhtelif adet ve çapta silah ve mühimmat teslimatlarının MKE tarafından tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, Mısır ile savunma sanayii alanındaki somut ve stratejik iş birliğinin bir yansıması olarak MKE ile Mısır Savunma Bakanlığı arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Mısır’da 155 milimetre uzun menzilli topçu mühimmat fabrikası ile fişek üretim tesislerinin kurulmasına yönelik anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Kurulması planlanan üretim tesislerinin yönetimi ile Mısır ve bölge coğrafyasında ihracat potansiyelinin artırılması amacıyla MKE ile Mısır makamları arasında ortak şirket kurulmasına yönelik mutabakata varıldığı belirtildi.

Ayrıca MKE tarafından Mısır’a TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi ihracatının gerçekleştirildiği ve  Türkiye’nin 8-12 Şubat tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek Dünya Savunma Fuarı’na (WDS) katılım sağlayacağı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti Hükûmeti arasında askeri  iş birliğini kapsayan Askeri Çerçeve Anlaşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi’nin riyasetinde, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Mısırlı mevkidaşı arasında imza altına alındı.

Söz konusu anlaşma ile taraflar arasında belirlenen askeri iş birliği alanlarında bilgi ve uzmanlık teatisi yoluyla savunma alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapıyor
01 Aralık 2025

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapıyor

MKE, Mısır’da üretim üssü kuruyor

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2