Lübnan için uluslararası çağrı yapıldı

Lizbon, 2 Nisan (Hibya) – 12 ülkenin dışişleri bakanı ve AB Yüksek Temsilcisi, Lübnan’daki çatışmaların sona erdirilmesi ve ateşkes sağlanması çağrısında bulundu....

tarafından
2 Nisan 2026 yayınlandı / 02 Nisan 2026 11:55 güncellendi
1 dk 21 sn1 dk 21 sn okuma süresi
Lübnan için uluslararası çağrı yapıldı
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum
İçindekiler+

Avustralya, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Fransa, Yunanistan, İtalya, Malta, Hollanda, Portekiz ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi, Lübnan’daki gelişmelere ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, Lübnan hükümeti ve halkına destek ifade edilerek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi, sivillerle dayanışma mesajı verildi.

Tırmanışa uyarı ve müzakere çağrısı

Açıklamada, mevcut durumun sorumluluğunun Hizbullah’a ait olduğu belirtilerek, İran destekli saldırılar kınandı ve bu eylemlerin derhal sona ermesi gerektiği ifade edildi. Bölgesel çatışmanın daha fazla tırmanmasının önlenmesinin öncelik olduğu vurgulandı.

Lübnan ile İsrail arasında çatışmanın kalıcı şekilde sona erdirilmesi için doğrudan siyasi müzakerelere başlanması çağrısı yapılırken, tüm tarafların ateşkese dönmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararına uyulması gerektiği belirtildi.

Egemenlik ve insani durum

Açıklamada, Lübnan’ın egemenliğinin güçlendirilmesi gerektiği ifade edilerek, Lübnan güvenlik güçlerine destek verileceği bildirildi.

Lübnan’da 1 milyondan fazla kişinin yerinden edilmesinden duyulan endişe dile getirilirken, sivil halkın ve insani yardım çalışanlarının korunması çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne (UNIFIL) destek teyit edilirken, bu güçlere yönelik saldırılar kınandı ve personelin güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

 

 

 

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Vali Gül, Şevki Efendi Mushafı’nın tanıtım programına katıldı
14 Ocak 2026

Vali Gül, Şevki Efendi Mushafı’nın tanıtım programına katıldı

Lübnan için uluslararası çağrı yapıldı

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2