Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti hedefi için strateji çalıştayı düzenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2029 Dünya Spor Başkenti hedefi doğrultusunda düzenlenen strateji çalıştayında, sürece liderlik etti....

tarafından
3 Şubat 2026 yayınlandı / 03 Şubat 2026 11:45 güncellendi
2 dk 24 sn2 dk 24 sn okuma süresi
Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti hedefi için strateji çalıştayı düzenlendi
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen “2029 Kayseri, Dünya Spor Başkenti Adaylığı Strateji Çalıştayı”na katıldı. Çalıştayda, Kayseri’nin spor alanındaki mevcut durumu veri temelli bir yaklaşımla ele alınarak 2026–2029 dönemine yönelik stratejik yol haritası oluşturulması hedeflendi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin spor alanındaki çalışmalarıyla Avrupa Spor Şehri unvanını aldığını hatırlatarak, Dünya Spor Başkenti unvanına talip olduklarını söyledi. Kayseri’nin güçlü altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek’in sürece verdiği destek için teşekkür etti.

Adaylık süreci kapsamında Estonya’nın başkenti Tallin’de temaslar gerçekleştirdiklerini Başkan Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nin uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, bu sürecin Kayseri’nin turizm, kültür ve ekonomi alanlarında da önemli kazanımlar sağlayacağını dile getirdi.

Şehirde spor iklimi oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Büyükkılıç, 17 Nisan’da ACES yetkililerinin Kayseri’ye geleceğini, federasyon temsilcilerinin de davet edileceğini belirterek, bu sürecin değerlendirme açısından kritik bir aşama olacağını söyledi.

Başkan Büyükkılıç ayrıca Spor Toto ile yapılacak protokolle 170 milyon TL’lik spor yatırımı için imza atılacağını açıklayarak, spor altyapısının hem tesisleşme hem de erişilebilirlik açısından daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Çalıştayda; spor tesislerine erişim, branş çeşitliliği, amatör ve profesyonel sporun gelişimi ile kamu, özel sektör ve sivil toplum iş birlikleri çok paydaşlı bir anlayışla ele alındı. Elde edilecek verilerin, Kayseri’nin spor politikalarına yön verecek somut ve sürdürülebilir adımlara dönüştürülmesi amaçlandı.

Çalıştaya; Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, spor ve basın camiasının temsilcileri, belediye yöneticileri ile spor paydaşları katıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bakan Yumaklı, Bakan Tekin ile görüştü
07 Mart 2026

Bakan Yumaklı, Bakan Tekin ile görüştü

Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti hedefi için strateji çalıştayı düzenlendi

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2