Ana sayfa Dijital Gazeteİtalya’dan Gazze için kalıcı barış vurgusu

İtalya’dan Gazze için kalıcı barış vurgusu

tarafından
0 görünümler 1 Dakika Oku

Tajani, görüşmenin uzun ve son derece dostane bir atmosferde geçtiğini belirtti. Açıklamasında İtalya’nın, Filistin Ulusal Otoritesi’ne, yürütülen reformlara ve güvenlik alanındaki çabalara güçlü destek verdiğini ifade eden Tajani, ülkesinin Food For Gaza girişimi kapsamında insani yardımları sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

İtalya’nın bugüne kadar yaklaşık 1.500 kişiyi kabul ettiğini belirten Tajani, ülkesinin sağlık amaçlı tahliyeler konusunda Avrupa’da ilk sırada yer aldığını, bu kapsamda 230’dan fazla Filistinli çocuğun İtalyan hastanelerinde tedavi edildiğini kaydetti.

Antonio Tajani, İsrailli ve Filistinli halkların barış içinde bir arada yaşayacağı bir gelecek için, iki devletli çözümü hedefleyen siyasi bir perspektif doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi