
İnegöl Belediyesi’nin Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Bir Kitap Biletin Olsun” grubu iş birliğiyle düzenlenen “Edebiyattan Musikiye Söyleşili Konser” programı, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte edebiyat söyleşileri ile musiki dinletileri aynı sahnede sunuldu.
Sunuculuğunu ve sanat yönetmenliğini Elif Neslihan Hanoğlu’nun üstlendiği programda, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Ayşe Energin konuk olarak yer aldı. Söyleşi ve konser formatında gerçekleştirilen etkinlikte edebiyat dünyasından yazarlar ve eserler üzerine değerlendirmeler yapılırken, anlatımlar musiki dinletileriyle desteklendi.

Programa katılım için “bir kitap getirme” şartı uygulanırken, etkinlik sonunda 3 bini aşkın kitap toplandığı belirtildi. Toplanan kitapların İnegöl’de kütüphanesi bulunmayan okullardaki öğrencilere ulaştırılacağı ifade edildi.
Programa katılan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kısa bir konuşma yaparak etkinliğe katkı sunanlara teşekkür etti. Taban, “Bu programın içerisinde musiki var, kitap var, edebiyat var. Bir bilet yerine bir kitapla buraya gelindi ve bu kitaplar İnegöl’de bir okula bağışlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin sanat yönetmeni Elif Neslihan Hanoğlu da projeyi altı yıldır farklı şehirlerde sürdürdüklerini belirterek, “Bir Kitap Biletin Olsun Türkiye diyerek ülkemizi geziyor, konserlerimizde kitaplar topluyoruz.” dedi.
Hibya Haber Ajansı








