İBB’den eşitlik seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kentin her sokağında kadın erkek eşitliğini kurumsallaştıracak adımları paylaştı....

tarafından
4 Mart 2026 yayınlandı / 04 Mart 2026 17:30 güncellendi
2 dk 3 sn2 dk 3 sn okuma süresi
İBB’den eşitlik seferberliği
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

İstanbul’un 2026-2029 dönemini kapsayan “Yerel Eşitlik Planı”nın kamuoyuna duyurulduğu programda, kentin her sokağında kadın erkek eşitliğini kurumsallaştıracak adımlar paylaşıldı.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, lansman programına İBB’nin bir yatırım açılışından gelerek katıldı. Aslan, İstanbul’un her noktasına adil hizmet götürme kararlılıklarını vurguladı.

Kendi hayatındaki kadınların önemine de değinen Aslan, kendisine sevgiyi ve insan olmayı öğretenin annesi, eşi ve kızı olduğunu belirterek, törende bulunan eşi Özlem Aslan’a da özel bir teşekkür iletti.

Konuşmasında katledilen öğretmen Fatmanur Çelik ve küçük kızı Hifa ile hayatını kaybeden Fatma Nur Çelik’i anarken büyük üzüntü duyduğunu belirten Aslan, dün İstanbul’dan Konya’ya bir cenaze değil, bir can parçasını gönderdiklerini ifade etti. Bir çocuğun bir öğretmenin canına kıymayı hayal edebilmesinin vahametine değinen Aslan, tıpkı Ekrem İmamoğlu için verilen mücadele gibi, kadınların kimseye muhtaç olmadan yaşaması için de var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Devlet yetkililerine ve bakanlara da seslenen Aslan, “Eğer başka hiçbir konuda bir araya gelemiyorsanız bile lütfen kadınlar ve kanunlar konusunda bir araya gelin” çağrısında bulundu.

Programda İBB’nin kurumsal dönüşümüne dair veriler de paylaşıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, 2019’da yüzde 10 olan kadın yönetici oranının bugün yüzde 30’a ulaştığını ve kadın yönetici sayısının tam 3 kat arttığını belirtti. İstanbul tarihinde ilk kez kadın otobüs şoförlerinin, kaptanların ve itfaiyecilerin sahada görev aldığını hatırlatan Akçabay, bu değişimin liyakat esaslı politikaların sonucu olduğunu söyledi. 

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nazlı Enif Yavuz Dipşar, 2026-2029 Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın sadece bir politika belgesi değil, bir taahhüt olduğunu vurguladı. 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nihan Yücel ise planın şeffaf bir şekilde 232 gösterge ile izleneceğini, ayrıca yaş alan vatandaşlar için Alzheimer ve bakım merkezlerinin yakında hizmete gireceği müjdesini verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Weel: Ternopil’e yapılan saldırı kabul edilemez
19 Kasım 2025

Weel: Ternopil’e yapılan saldırı kabul edilemez

İBB’den eşitlik seferberliği

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2