Halikarnas Balıkçısı Bodrum’da anıldı

Bodrum Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı'nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) vefatının 52’nci ve Bodrum’a sürgün edilişinin 100’üncü yılı kapsamında anma töreni düzenledi....

tarafından
14 Ekim 2025 yayınlandı / 14 Ekim 2025 10:15 güncellendi
1 dk 40 sn1 dk 40 sn okuma süresi
Halikarnas Balıkçısı Bodrum’da anıldı
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Anma programı, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Gümbet Gönültepe’deki mezarı başında düzenlenen törenle başladı.

Program kapsamında arkeolog Ayşe Temiz, emekli öğretmen Hatice Orman ve Ali İhsan Yücel günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.

Törende, Hüseyin Boyacı İlkokulu ve Bahçeşehir Koleji öğrencileri tarafından sunulan oratoryo, Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ayşe Lara Olgun’un piyano dinletisi ve Lon Briet’in yan flüt performansı katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi.

Anma töreni, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın mezarına çiçek bırakılmasıyla sona erdi. Etkinlik sonunda Bodrum Belediyesi tarafından katılımcılara aşure ikram edildi.

Anma etkinlikleri kapsamında Bodrum Deniz Müzesi öncülüğünde “Halikarnas Balıkçısı’nın Bitki Mirası Kent Turu” düzenlendi. Eğitimci Hatice Orman rehberliğinde gerçekleşen kent turunda katılımcılar, Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’a kazandırdığı bitkilerin izini sürdü. Tur boyunca Halikarnas Mozolesi, Belediye Meydanı ve çevresindeki önemli noktalar gezildi.

Ayrıca, Bodrum Denizciler Derneği'nde Bodrum Deniz Müzesi Yayınları'nın 8. kitabı “Biz Süngerciler: Yaşadıklarımız, Hatıralarımız” kitabının tanıtım ve imza etkinliği gerçekleştirildi. Müze tarafından yürütülen sözlü tarih çalışmalarının çıktısı olan kitap Dr. Meltem Ulu tarafından kaleme alındı.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tech4Nature, IUCN Dünya Koruma Kongresi’nde erişim alanını genişletiyor
15 Ekim 2025

Tech4Nature, IUCN Dünya Koruma Kongresi’nde erişim alanını genişletiyor

Halikarnas Balıkçısı Bodrum’da anıldı

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2