Ana sayfa DünyaFiji, trahomu halk sağlığı sorunu olmaktan çıkardı

Fiji, trahomu halk sağlığı sorunu olmaktan çıkardı

tarafından
13 görünümler 1 Dakika Oku

DSÖ’den yapılan açıklamada Fiji’nin, halk sağlığı alanında çığır açan bir başarıya imza atarak, trahomu bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkardığı için örgüt tarafından onaylandığı bildirildi.

İhmal edilmiş bir tropikal hastalık (NTD) ve dünyanın önde gelen bulaşıcı körlük nedeni olan trahomun, artık ülkede halk sağlığı açısından bir tehdit oluşturmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Trahom, Fiji'de ortadan kaldırılan ilk NTD'dir. Fiji, trahomu bir halk sağlığı sorunu olarak ortadan kaldıran 26. ülke ve dünya genelinde en az bir NTD'yi ortadan kaldıran 58. ülkedir.”

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Tebrikler Fiji! Ülkede ilk kez bir ihmal edilmiş tropikal hastalık ortadan kaldırıldı: trahom tamamen yok edildi. Hükümetin, sağlık çalışanlarının ve toplumun özverili çalışmaları sayesinde, gelecek nesil Fijililere atalarının çektiği trahom acılarından özgür olma gibi paha biçilmez bir armağan verildi.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi