
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 2035 yılına kadar sadece güneş ve rüzgar enerjisinde 120 bin megavat kurulu güce ulaşma vizyonunu hayata geçirmek için uluslararası stratejik ortaklıkları somut yatırımlara dönüştürdüklerini belirtti.
Bakan Bayraktar, bugün Suudi ACWA şirketiyle imzalanan anlaşmayla Sivas ve Karaman Taşeli’nde toplam 2 bin Megawat gücünde dev güneş enerjisi santrallerini Türkiye’ye kazandıracaklarını söyledi.
Bayraktar, yatırımla ilgili şunları aktardı: “Yaklaşık 2 milyar dolarlık bu yatırımla en az yüzde 50 yerlilik şartı ve Türkiye tarihinin en düşük alım fiyatıyla hayata geçecek projeler sayesinde 2,1 milyon hanemizin elektrik ihtiyacını karşılayacağız.”
Bakan Bayraktar, bu projelerin ülkemizin yenilenebilir enerjideki potansiyelini en üst seviyeye taşıyacağını vurguladı.
Hibya Haber Ajansı








