BTC - $69,748.00 3.44%
ETH - $2,164.15 5.27%
USDT - $1.00 0.03%
BNB - $607.53 2.31%
XRP - $1.35 3.66%
USDC - $1.00 -0.05%
SOL - $82.16 2.89%
TRX - $0.32 -0.41%
FIGR_HELOC - $1.03 0.00%
DOGE - $0.09 1.94%
USDS - $1.00 0.01%
WBT - $52.80 3.03%
ADA - $0.25 4.10%
LEO - $10.11 0.37%
HYPE - $37.59 5.35%
BCH - $437.69 3.39%
LINK - $9.06 5.20%
XMR - $326.20 -1.42%
USDE - $1.00 0.04%
CC - $0.14 2.79%

Başkan Şahin: Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Çölleşme Modeli: Hassasiyet ve Tehlike Haritaları Lansmanı’na katıldı. ...

tarafından
25 Kasım 2025 yayınlandı / 25 Kasım 2025 16:25 güncellendi
2 dk 11 sn2 dk 11 sn okuma süresi
Başkan Şahin: Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ve ev sahipliğinde Türkiye Çölleşme Modeli: Hassasiyet ve Tehlike Haritaları Lansmanı 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Türkiye’nin çölleşme hassasiyeti ve gelecekte karşı karşıya kalacağı risklerin bilimsel yöntemlerle değerlendirildiği tanıtım programında güncel veriler paylaşıldı. Hazırlanan Türkiye Çölleşme Modeli ile hassas alanlar bilimsel kriterlerle ortaya konarak ülke genelinde karşılaştırılabilir bir sistematik oluşturuldu.

Programda Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında, kentsel ısı adası etkisinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan “Yapay Zeka Destekli Analiz ve Modelleme Projesi” kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Küreselden Yerele Rio Sinerjisi Yaklaşımı Oturumu’na katıldı. Birleşmiş Milletlerin çölleşme ile ilgili yaptığı çalışmalardan olan Rio Kongresi ve sonrası imzalanan sözleşme ışığında uluslararası sözleşmelerden bahsedilen oturumda projeler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oturumda yaptığı konuşmada “Yeşil Şehir” olma yolunda yapılan bilimsel çalışmalar ve projelere değinerek, şunları söyledi:

“Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz. Her şeyi bozmak istiyorsak da önce doğayı bozuyoruz. Toplumu arkamıza almamız gerekiyor. Toplumun zihinsel dönüşümüyle bunu yapmamız gerekiyor. Önce tedbir, sonra tevekkül. Hepimiz insanız, hepimiz anneyiz, babayız. Hepimizin insan olma sorumluluğu var. Önce ölçümledik. Bir şeyi düzeltmeden önce ne olduğunu anlamamız lazım. Dünyayı iyi anlamamız lazım. İşte böyle baktığımız yerde biz bir şey yaptık. Biz iklim değişikliği uyum ve eylem planını hazırladık ve verileri açtık. Güney Kore ile çalıştık, açık devriye geçtik. Tedbirimizi almamız, o kırmızıyı yeşertmemiz lazım. Her birimize görev ve sorumluluk düşüyor. Suyun yönetilmesi gerekiyor.”

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Shenzhou-20 dönüş kapsülü Dünya’ya iniş yaptı
19 Ocak 2026

Shenzhou-20 dönüş kapsülü Dünya’ya iniş yaptı

Başkan Şahin: Doğayı koruduğumuzda insanı koruyabiliyoruz

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2