BTC - $95,262.00 -0.17%
ETH - $3,300.34 -0.04%
USDT - $1.00 -0.01%
BNB - $942.99 0.87%
XRP - $2.06 -0.09%
SOL - $143.91 0.61%
USDC - $1.01 0.49%
TRX - $0.31 1.69%
STETH - $3,299.75 -0.04%
DOGE - $0.14 -0.18%
FIGR_HELOC - $1.03 0.30%
ADA - $0.39 0.75%
WSTETH - $4,041.25 0.00%
WBT - $57.47 0.24%
WBETH - $3,590.50 -0.04%
BCH - $594.75 -0.81%
WBTC - $94,997.00 -0.13%
XMR - $628.12 -11.79%
WEETH - $3,582.78 -0.09%
LINK - $13.70 -0.11%

Başkan Büyükkılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Beyazın Altında Saklı Destan” Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi....

tarafından
3 Ocak 2026 yayınlandı / 03 Ocak 2026 17:40 güncellendi
2 dk 5 sn2 dk 5 sn okuma süresi
Başkan Büyükkılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına katıldı
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri, Sarıkamış Harekatı’nın 111. yıl dönümü dolayısıyla, Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenledi

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, vatan uğruna canlarını feda eden 75 bini aşkın Sarıkamış şehidi rahmet, minnet ve dualarla anıldı. Program, Mehteran mini konseriyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar yapıldı.

Birlik, beraberlik vurgusu yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, makarr-ı ulema, makarr-ı evliya diye nitelendirilen alimler ve veliler şehri Kayseri’nin Sakarya Meydan Muharebesi’nde Kayseri Lisesi’nin mezun veremeyen şehitlerin olduğu bir şehir olduğunu hatırlattı.

Başkan Büyükkılıç, Sarıkamış şehitlerini andığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Bugün Kayseri’de, Anadolu’nun kadim bir şehrinde, ama kalbimizi Sarıkamış’a çevirerek bir aradayız. Beyazın altında kalan bir acıyı değil, beyazın altında saklı kalan bir destanı hafızalarımıza yeniden emanet etmek için toplandık. Sarıkamış; sadece bir askerî harekâtın adı değildir. Sarıkamış; bir milletin vatan için üşümeyi göze aldığı, ölümü değil, teslim olmayı reddettiği yerdir. O gün, eksi 39 derecede Mehmetçik yalnızca silah taşımıyordu. O gün Mehmetçik, milletin onurunu, bayrağın namusunu, istiklalin duasını omuzlarında taşıyordu. Üzerlerinde belki kalın paltolar yoktu ama yüreklerinde iman vardı. Ayaklarında sağlam çizmeler yoktu belki ama ardında bir milletin duası vardı.”

Yetmiş beş bini aşkın Mehmetçiğin bir an bile tereddüt etmeden vatan toprağını kendi canına siper ettiğini ifade eden Büyükkılıç, şehitlerin geri dönmeyi düşünmediklerini, onların dönmeyi değil, gerektiğinde canlarını vermeyi seçtkilerini anlattı.

Anma programında Sarıkamış temalı şiir dinletisi, müzik dinletisi ve “Karın Beyaz Sessizliği” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türk Telekom, gençlik markası Selfy ile ‎7 farklı üniversitede ilk 5G deneyimini sundu
27 Kasım 2025

Türk Telekom, gençlik markası Selfy ile ‎7 farklı üniversitede ilk 5G deneyimini sundu

Başkan Büyükkılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına katıldı

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2