Bakış: Orhangazi’de sağlık altyapısı çökmüş durumda

Bursa, 3 Ocak (Hibya)- İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı Bülent Bakış, Orhangazi’de sağlık altyapısının çökmüş durumda olduğunu bildirdi. ...

tarafından
3 Ocak 2026 yayınlandı / 03 Ocak 2026 19:15 güncellendi
1 dk 50 sn1 dk 50 sn okuma süresi
Bakış: Orhangazi’de sağlık altyapısı çökmüş durumda
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı Bülent Bakış, ilçedeki sağlık sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Orhangazi’de sağlık altyapısının çökmüş durumda olduğunu belirten Bakış, ilçede yaşayan vatandaşların en temel haklarından biri olan sağlık hizmetine ulaşmakta artık ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti. 

Orhangazi Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarının mevcut durumunun bölgenin nüfusuna ve sağlık ihtiyaçlarına kesinlikle cevap veremediğini aktaran Bakış, şu ifadelere yer verdi:

"Yıllardır gündeme gelmesine rağmen, Orhangazi Devlet Hastanesi’nde MR cihazı bulunmamaktadır. Bu ciddi bir eksikliktir. MR cihazının olmaması, acil durumlar başta olmak üzere, çok sayıda hasta için büyük bir mağduriyet yaratmaktadır. Vatandaşlarımız, MR çekimi için ya özel araçlarla, ya ücretli araçlarla ya da ambulansla Gemlik’e gitmek zorunda kalmaktadır."

Birçok aile sağlığı merkezinde asansör bulunmadığını ifade eden Bakış, "Bu durum, özellikle yaşlılar, engelli vatandaşlar ve kronik rahatsızlıkları olan hastalar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Erişilebilir sağlık hizmeti, toplumun her kesimi için temel bir haktır. Ancak asansörsüz sağlık ocakları, bu ilkenin ihlali anlamına gelmektedir." dedi. 

Bakış ayrıca Orhangazi Devlet Hastanesi’nin fizik tedavi kapasitesinin ilçedeki talebi karşılamakta yetersiz kaldığını bildirdi. 

Orhangazi’de uzman hekim eksikliğinin yanı sıra, mevcut doktorların da sürekli olarak değişmesinin büyük bir sorun yaratmadığını belirten Bakış, aşırı iş yükü, yoğun hasta baskısı ve yetersiz fiziki koşullar nedeniyle, hastaneye atanan birçok doktorun sadece 6 ay kalabildiğini kaydetti. 

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Japonya, 6,7 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yayınladı
12 Aralık 2025

Japonya, 6,7 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yayınladı

Bakış: Orhangazi’de sağlık altyapısı çökmüş durumda

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2