Bakan Yerlikaya: Zehir tacirlerine geçit vermeyeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin merkezli 10 ilde gerçekleşen Narkokapan-Mersin operasyonunda 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 370 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı....

tarafından
21 Ekim 2025 yayınlandı / 21 Ekim 2025 18:15 güncellendi
2 dk 30 sn2 dk 30 sn okuma süresi
Bakan Yerlikaya: Zehir tacirlerine geçit vermeyeceğiz
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de düzenlenen uyuşturucu operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, Mersin’de bu sabah vatandaşların hayatına kasteden zehir tacirlerine karşı kararlılıklarını bir kez daha ortaya koyan geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdiklerini, operasyonun adının Narkokapan-Mersin olduğunu açıkladı.

Bu operasyonda hedeflerinde organize suç örgütleri ve “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarının olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, operasyonun hazırlık çalışmalarının 4 ay sürdüğünü söyledi.

Bakan Yerlikaya, polislerin karadan ve havadan eş zamanlı biçimde harekete geçtiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

“Mersin merkezli 10 ilimizde gerçekleşen Narkokapan-Mersin operasyonumuza; 3 bin 250 kahraman polisimiz, 590 ekibimiz, 30 özel eğitimli narkotik dedektör köpeği, 2 İHA, 1 helikopter ve 3 drone’dan oluşan hava destek unsurlarımız katıldı. Eş zamanlı olarak; 403 farklı adrese baskın düzenledik.  3 organize suç örgütünü çökerttik. 370 şüpheli şahsı gözaltına aldık ve halen operasyonumuz sürüyor.”

Sadece sokakta değil, siber dünyanın karanlık ağlarında da 7 gün 24 saat iş başında olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, “Artık mücadelemizi, yeni güvenlik konseptleriyle yürütüyoruz. Siber devriyeler, dijital istihbarat analizleri, veri tabanlı hedefleme ve yapay zeka destekli risk haritalarıyla suç ağlarının her hamlesini önceden okuyoruz.” dedi.

Bakan Yerlikaya, bu kabine dönemlerinde uyuşturucuya yönelik düzenledikleri operasyonlar 89 bin 69 zehir tacirinin tutuklandığını belirterek, şunları kaydetti:

“217 ton uyuşturucu madde ile 246 milyon adet uyuşturucu hapı da ele geçirdik. Organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğümüz  operasyonlar sonucunda  331 uyuşturucu organize suç örgütünü çökerttik.  Aynı dönemde Mersin’de ise zehir tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda 2 bin 167 şahıs tutuklandı. 3,5 ton uyuşturucu madde ile 8 milyonu aşkın uyuşturucu hap ele geçirdik.  Yine Mersin’de bu kabine dönemimizde 42 organize suç örgütünü çökerttik. Bunun 7’si de narkotik suçlara yönelikti.”

 Kararlı olduklarını ve zehir tacirlerine geçit vermeyeceklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Buna cüret eden zehir tacirleriyle ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bursa’da “Kırılmayan Çizgiler” dijital sergisi açıldı
25 Kasım 2025

Bursa’da “Kırılmayan Çizgiler” dijital sergisi açıldı

Bakan Yerlikaya: Zehir tacirlerine geçit vermeyeceğiz

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2