Ana sayfa AileAnkara Valiliği’nden “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak” projesi

Ankara Valiliği’nden “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak” projesi

tarafından
6 görünümler 1 Dakika Oku

Ankara Valiliği, koordinasyonu ve desteğiyle yürütülen “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak” Projesi kapsamında önemli bir adım atıldığını açıklandı. Valilikten yapılan basın açıklamasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerekli hazırlıkların tamamlandığı ve 01 Kasım 2025 itibarıyla sokakta kalan kimsesiz vatandaşların geçici barınma merkezlerine yerleştirilmeye başlandığı belirtildi.

Proje ile sokakta her türlü riskle karşı karşıya kalan kimsesiz ve mekânsız vatandaşların sağlık, barınma, güvenlik, giyinme, iaşe, ibadet, hijyen ve temel ihtiyaçlarının karşılandığı; kendilerine hayatlarını kolaylaştıracak her alanda destek sunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, kimsesiz vatandaşların yalnızca soğuk kış günlerinde korunmasının değil, bir daha benzer koşullarla karşılaşmamalarının hedeflendiği vurgulandı. Bu kapsamda 60 yaş üzerindekilerin huzurevlerine, engelli ve bakıma muhtaç olanların ise rehabilitasyon merkezlerine yerleştirildiği kaydedildi.

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi