Alnus Yatırım: Petrol fiyatları erken saatlerinde düşüş gösterdi

İstanbul, 31 Ekim (Hibya)- Alnus Yatırım, petrol fiyatlarının erken saatlerinde düşüş gösterdiğini bildirdi. ...

tarafından
31 Ekim 2025 yayınlandı / 31 Ekim 2025 11:15 güncellendi
4 dk 40 sn4 dk 40 sn okuma süresi
Alnus Yatırım: Petrol fiyatları erken saatlerinde düşüş gösterdi
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Alnus Yatırım'ın raporunda Japonya Maliye Bakanı Satsuki Katayama'nın düzenli basın toplantısında "Son dönemde tek yönlü ve hızlı hareketler görüyoruz. Hükümet, spekülatörlerin etkilediği aşırı dalgalanmalar ve düzensiz hareketleri yüksek bir aciliyetle izliyor" dediği aktarıldı. 

Petrol fiyatlarının erken saatlerinde düşüş gösterdiği belirtilen raporda şunlar kaydedildi:

"ANZ Research analistleri, piyasaların bu hafta sonu yapılacak OPEC+ toplantısı ve üretim politikası tartışmalarına odaklandığını belirtti. Analistler, ABD’nin Rus petrol şirketlerine uyguladığı yaptırımların arz risklerini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, 30 gündür süren hükümet kapanmasını sona erdirebilmek için Demokratların engelini aşmak üzere Senato’daki "filibuster" kuralının kaldırılması çağrısında bulundu.

Çin’in resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ekim ayında 49,0’a gerileyerek Eylüldeki 49,8 seviyesinin ve piyasa beklentisi olan 49,6’nın altında kaldı. Üretim alt endeksi Eylül ayındaki 51,9’dan 49,7’ye düşerek beş aylık genişleme dönemini sonlandırdı.

Tokyo metropolitan bölgesinde fiyat artış hızı eylülde değişmeyerek sabit kaldı ancak yukarı yönlü baskılar faiz artışı beklentilerini canlı tuttu. Hükümet verilerine göre taze gıda fiyatları hariç tüketici enflasyonu eylülde yıllık bazda yüzde 2,5 artarak ağustostaki oranla aynı seviyede gerçekleşti. Bu oran, ekonomistlerin beklediği yüzde 2,8’in altında kaldı. Verilerin ardından yen, dolar karşısında 149,94 seviyesine zayıfladı.

Harbor Capital’dan Jake Schurmeier, Fed Başkanı Jerome Powell’ın dünkü açıklamalarıyla enflasyon risklerinin devam ettiğinin netleştiğini belirterek, bunun tahvil satışı ve altın alımı için bir neden olabileceğini söyledi. Schurmeier,"Altını portföyde çeşitlendirici olarak bulundurmak hâlâ önemli, çünkü enflasyon riskleri uzun yıllardır olduğundan daha yüksek seviyede" dedi ve "enflasyon tahviller için en kötü senaryodur" ifadelerini kullandı

Japonya Maliye Bakanı Katayama, önceden kaydedilmiş bir televizyon röportajında Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) bugünkü kararını “mevcut genel ekonomik koşullar göz önüne alındığında son derece makul” olarak nitelendirdi.

ABD vadeli endeksleri, teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek sonuçlarının karışık bir tablo ortaya koymasının ve temkinli Fed duruşu arasında geriledi. S&P 500 vadeli endeksi, dün endeksin yatay kapanmasının ardından yüzde 0,38 düştü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 yüzde 0,6 gerilerken, Dow Jones Sanayi En7dekrsi de yüzde 0,33 ekside.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı XiJ Jinping, iki süper güç arasındaki ticaret ve teknoloji gerilimlerini hafifletmek amacıyla 2019'dan sonra ilk kez yüz yüze bir araya geldi. Trump ve Xi, kısa bir fotoğraf molasının ardından müzakere ekipleriyle toplantıya geçti. Trump, "Zaten birçok konuda anlaşmaya vardık ve birazdan daha fazlasını da kararlaştıracağız. Başkan Xi, büyük bir ülkenin büyük bir lideri,” ifadelerini kullandı. Xi ise Trump’a, “Sizi görmek çok sıcak bir his" diyerek, iki büyük ekonomi arasında zaman zaman sürtüşmelerin normal olduğunu söyledi. Xi, ticaret ekiplerinin “cesaret verici ilerleme” kaydettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşmenin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin "büyük bir saygı" temelinde ilerlediğini belirtti. Trump, Xi’nin Çin’in büyük miktarlarda soya fasulyesi, sorgum ve diğer ABD tarım ürünlerini satın alımına başlamasına onay verdiğini açıkladı. "Çiftçilerimiz çok mutlu olacak. Daha fazla arazi ve daha büyük traktörler almaya başlayabilirler" dedi. Trump, Çin’in nadir toprak elementleri, kritik mineraller ve mıknatısların serbest akışını sürdüreceğini, ayrıca fentanil akışını durdurmak için ABD ile birlikte çalışacağını ifade etti. Ayrıca Çin’in Amerikan enerjisi satın alma sürecini başlatmayı kabul ettiğini, hatta Alaska’dan petrol ve gaz alımı konusunda çok büyük ölçekli bir anlaşmanın gündemde olduğunu söyledi."

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dışişleri Bakanlığı’ndan Ahıska Türklerini anma mesajı
14 Kasım 2025

Dışişleri Bakanlığı’ndan Ahıska Türklerini anma mesajı

Alnus Yatırım: Petrol fiyatları erken saatlerinde düşüş gösterdi

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2