
CCTV'nin haberine göre, ABD Senatosu, hükümetin finansman süresinin dolmasına saatler kala bir finansman paketini onayladı. Üst kanatta 71’e karşı 29 oyla kabul edilen tasarı, iki partinin desteğini aldı.
Onay, Senato Demokratlarının Cumhuriyetçiler ve Beyaz Saray ile, hükümetin bir bölümünü mali yılın kalanında finanse edecek beş harcama tasarısı ile İç Güvenlik Bakanlığı’nı geçici olarak finanse edecek bir düzenleme üzerinde uzlaşmasının ardından geldi.
Tasarı, Temsilciler Meclisi’ne gönderildi. Meclis Başkanı Mike Johnson, metnin oylamadan 72 saat önce erişime açılması kuralı nedeniyle en erken genel kurul oylamasının pazartesi günü yapılabileceğini bildirdi.
Öte yandan Minneapolis’te federal kolluk kuvvetlerinin karıştığı iki ölümcül silahlı olayın ardından Demokratlar, göçmenlik kurumlarının işleyişine ilişkin değişiklik talep ediyor. Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza’nın yasama yoluyla yeniden yapılandırılmadığı sürece DHS finansman tasarısının yeterli oyu bulamayacağını kaydetti.
Hibya Haber Ajansı








