Ankara’da çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik uluslararası zirve düzenlendi

Ankara’da iki gün süren “Çocukların Dijital Ortamlarda Korunmasına İlişkin Uluslararası Politika ve Uygulama Paylaşımı” zirvesi, çocukların dijital dünyada korunmasına yönelik uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesine zemin hazırladı....

tarafından
22 Nisan 2026 yayınlandı / 22 Nisan 2026 17:40 güncellendi
1 dk 59 sn1 dk 59 sn okuma süresi
Ankara’da çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik uluslararası zirve düzenlendi
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde, UNICEF ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen zirveye 21 ülkeden üst düzey katılımcılar ile 13 ülkeden bakanlar katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zirveye ilişkin yaptığı değerlendirmede, katılımcı ülkeler arasında çocukların dijital dünyada korunmasına yönelik ortak bir iradenin ortaya konduğunu belirtti. Göktaş, bu alanda küresel iş birliğinin yeniden güçlendirildiğini ifade etti.

Zirvenin dikkat çeken yönlerinden birinin çocukların da sürece dahil edilmesi olduğunu vurgulayan Göktaş, çocuklara yönelik politikaların oluşturulmasında onların görüş ve önerilerinin önemine işaret etti.

Dijital dünyada çocukların çeşitli risklerle karşı karşıya kaldığını belirten Göktaş, akran zorbalığı, zararlı içerikler ve psikolojik etkilerin öne çıkan sorunlar arasında yer aldığını kaydetti. Bu kapsamda çocukların dijital risklere karşı korunması için teknik ve mevzuat düzenlemelerinin yanı sıra eğitim çalışmalarının da önem taşıdığını ifade etti.

Göktaş, ailelerin, öğretmenlerin ve çocukların dijital okuryazarlık konusunda güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, teknoloji şirketlerinin de ürünlerini çocukların güvenliğini gözeterek geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de 15 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.

Çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik eylem planının uygulamaya alındığını belirten Göktaş, ayrıca dijital dünyada çocuk haklarına ilişkin uluslararası farkındalık oluşturma çalışmalarının da yürütüldüğünü ifade etti.

Göktaş, teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanırken çocukların risklere karşı korunmasının önemine dikkat çekerek, bu alanda uluslararası iş birliğinin artırılması gerektiğini söyledi. Zirvenin küresel farkındalığı artırma açısından önemli bir adım olduğunu belirten Göktaş, farklı ülkelerden olumlu geri dönüşler alındığını dile getirdi.

Zirvede, dijital dünyada çocukların korunmasına yönelik iş birliğinin sürdürülmesi ve bu alanda yeni politikaların geliştirilmesi yönünde görüş birliği oluştuğu bildirildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gübretaş’ın KİPLAS üyeliği sona erdi
28 Ocak 2026

Gübretaş’ın KİPLAS üyeliği sona erdi

Ankara’da çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik uluslararası zirve düzenlendi

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2