Ana sayfa DünyaTsahkna: Saldırganların Avrupa enerji piyasasında yeri yok

Tsahkna: Saldırganların Avrupa enerji piyasasında yeri yok

tarafından
12 görünümler 1 Dakika Oku

Estonya Dışişleri Bakanı Tsahkna, AB Konseyi'nde bugün 2028 yılına kadar Rus doğalgaz ithalatının tamamen yasaklanması konusunda varılan anlaşmanın, net bir mesaj verdiğini belirterek, “Saldırganların Avrupa enerji piyasasında yeri yok.” dedi.

Rusya’nın, acımasız savaş makinesini finanse etmek için enerji gelirlerini silah olarak kullanmaya devam ettiğini söyleyen Tsahkna, “Rus doğalgazının aşamalı olarak kaldırılması sadece bağımlılığı azaltmakla ilgili değil, aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğini ve dayanıklılığını artırmak için stratejik bir hamle.” diye konuştu.

Tsahkna, Estonya’nın, bu kararlı adımı memnuniyetle karşıladığını ve Avrupa Parlamentosu'nun enerji bağımsızlığını ilerletmede aktif katılımını dört gözle beklediğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi