Ana sayfa DünyaKatar’dan “Orta Doğu silahlardan arındırılmış bölge olmalı” çağrısı

Katar’dan “Orta Doğu silahlardan arındırılmış bölge olmalı” çağrısı

tarafından
22 görünümler 1 Dakika Oku

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Katar, Orta Doğu'da nükleer silahlardan arındırılmış bir bölge kurulmasının, mevcut bölgesel ve küresel güvenlik zorlukları göz önüne alındığında, her zamankinden daha acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek bu konudaki tutumunu yineledi. 

Bakanlığın açıklamasında ayrıca şunlar aktarıldı:

"Bu açıklama, Katar'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 80. oturumundaki heyet üyesi Halid İbrahim El Mansuri tarafından, BM Genel Merkezi'nde (New York) yapılan birinci komite görüşmeleri sırasında -nükleer silahlarla ilgili tartışmalar bağlamında- dile getirilmiştir."

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi