Gürsel Tekin: Türkiye’nin gerçek gündemine dönün

Duygu Sevim, 3 Nisan (Hibya) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü’ne mahkeme kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, Hibya Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaların ikinci bölümünde muhalefetin toplumdan koptuğunu belirterek, Türkiye’nin gerçek gündemine odaklanılması gerektiğini söyledi....

tarafından
3 Nisan 2026 yayınlandı / 03 Nisan 2026 11:47 güncellendi
2 dk 30 sn2 dk 30 sn okuma süresi
Gürsel Tekin: Türkiye’nin gerçek gündemine dönün
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü’ne mahkeme kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, Hibya Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaların ikinci bölümünde muhalefetin toplumdan koptuğunu belirterek, Türkiye’nin gerçek gündemine odaklanılması gerektiğini söyledi.

“Muhalefet beklenen sıçramayı gösteremedi”

Ekonomik kriz, işsizlik ve yoksulluğa rağmen muhalefetin yeterli karşılık üretemediğini ifade eden Tekin, seçmen davranışlarına dikkat çekti.

Gürsel Tekin, “86 milyonluk bir ülkede son 6 yıl içinde yaklaşık 50 milyon insan sosyal yardıma başvurur hale gelmişse ve buna rağmen muhalefet oylarını yüzde 60-70 bandına çıkaramıyorsa, muhalefetin şapkasını önüne koyması gerekir.” dedi.

“Seçmen hem iktidardan hem muhalefetten uzaklaşıyor”

Kararsız seçmen oranındaki artışa işaret eden Tekin, seçmenin yalnızca iktidardan değil muhalefetten de memnun olmadığını savundu.

Tekin açıklamasında, “Yüzde 40’lara varan kararsız seçmen kitlesi, hem iktidarın hem de muhalefetin beğenilmediğini gösteriyor. Ne yazık ki seçmen hızlı bir şekilde siyasi partilerden kopuş yaşıyor.” ifadelerini kullandı. Tekin, parti üyeliklerinden istifaların da bu tabloyu desteklediğini belirtti.

“Türkiye’nin gerçek gündemi konuşulmuyor”

Toplumun temel sorunlarının siyasetin merkezine yerleşmediğini dile getiren Tekin, gündem eleştirisinde bulundu.

“Türkiye’nin gerçeğinde derin yoksulluk, işsizlik, sefalet, uyuşturucu ve kayıp çocuklar var. Ancak bunlar konuşulmuyor.” diyen Tekin, “Türkiye’nin gerçek gündemiyle meşgul olmayan siyasetin ayakta kalma şansı yok.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’ye iç eleştiri: “Ayrışma şart”

CHP’nin mevcut yapısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekin, parti içinde yapısal ayrışmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Tekin, “Belediyenin nimet olduğu kadar külfeti de var. CHP’nin ivedilikle belediye, örgüt ve milletvekili yapısını ayrıştırması gerekiyor.” dedi.

Ekonomik kriz ortamında partinin daha yüksek oy alması gerektiğini vurgulayan Tekin, mevcut tablonun sorgulanması gerektiğini söyledi.

“İmar ve arsa politikaları göz ardı ediliyor”

Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaşıldığını belirten Gürsel Tekin, imar politikalarına da dikkat çekti. Tekin “Orman yangınları sonrası alanların ve hazine arazilerinin satıldığını görüyoruz. İmar ve beton odaklı yapıların bu süreçte etkin olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dış politika ve “Terörsüz Türkiye” değerlendirmesi

Dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tekin, Türkiye’nin komşularla dengeli ilişkiler kurmasını olumlu bulduğunu belirtti.

Bu yaklaşımın, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine uygun olduğunu ifade eden Tekin, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin olarak da sürecin doğru bir adım olduğunu söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
LDR Turizm’in bedelsiz sermaye artırımı
10 Ekim 2025

LDR Turizm’in bedelsiz sermaye artırımı

Gürsel Tekin: Türkiye’nin gerçek gündemine dönün

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2