Ana sayfa DünyaFletcher: Gazze’deki insani yardım çalışmalarımız devam ediyor

Fletcher: Gazze’deki insani yardım çalışmalarımız devam ediyor

tarafından
14 görünümler 1 Dakika Oku

BM İnsani İşler ve Acil Durum Yardım Koordinatörü Fletcher, bugünkü görüşmeler için Şarm’a gittiğini, bu dönemde pek çok İsrailli ve Filistinli için umutların çok zayıf olduğunu ifade etti.

Gazze'deki insani yardım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, dün ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirten Fletcher, şunları dile getirdi:

“BM ve ortakları, güneyde ve kuzeyde yüz binlerce sıcak yemek ve ekmek paketi dağıttı. Gazze'ye yemeklik gaz girdi. Yerinden edilmiş aileler için daha fazla çadır, dondurulmuş et, taze meyve, un ve ilaç da gün boyunca Gazze'ye gönderildi.”

Fletcher, birçok bölgede hareket ve erişim kısıtlamalarının hafifletilmesiyle, tıbbi ve acil durum malzemelerini en çok ihtiyaç duyulan yerlere önceden yerleştirebildiklerini, patlayıcı tehlikeler açısından önemli yolları değerlendirebildiklerini ve sel riski altındaki bölgelerdeki yerinden edilmiş ailelerin kış mevsimine hazırlanmasına destek olduklarını açıkladı.

Ayrıca, İsrail'in daha fazla yardım için onayını alarak, onaylanmış boru hattındaki miktarı 190 bin metrik tona çıkardıklarını söyleyen Fletcher, “Bu miktara gıda, barınma malzemeleri, ilaç ve diğer malzemeler dahildir. Bu daha başlangıç.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi