Ana sayfa Dijital Gazeteİsveç Başbakanı Kristersson: Nazizm ve aşırı sağcılığa İsveç’te yer yok

İsveç Başbakanı Kristersson: Nazizm ve aşırı sağcılığa İsveç’te yer yok

tarafından
0 görünümler 1 Dakika Oku

İsveç Başbakanı Kristersson, Salem’de yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaparak ülkede nefret içerikli ideolojilere yönelik tutumlarını vurguladı. Kristersson, bölgede görülen söylemlerin “iğrenç görüşlerin ve insanlık karşıtı bir zihniyetin ifadesi” olduğunu belirtti.

Başbakan Kristersson, nazizm ve aşırı sağ ideolojilerin İsveç’te yeri olmadığını, bunların özgürlük, eşitlik ve demokrasi gibi temel değerlere aykırı olduğunu ifade etti.

Açıklamasında İsveç’in geniş kapsamlı ifade ve gösteri özgürlüğüne sahip olduğunu hatırlatan Kristersson, buna rağmen antisemitizm ve yabancı düşmanlığının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kristersson, ülkedeki herkesin din, etnik köken veya geçmişi ne olursa olsun kendini güvende hissetmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi