Ana sayfa AfetAsya’daki sellerde ölü sayısı 1.100’ü geçti

Asya’daki sellerde ölü sayısı 1.100’ü geçti

tarafından
6 görünümler 1 Dakika Oku

Endonezya'daki yıkıcı sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı, kurtarma ekiplerinin etkilenen bölgelere ulaşmak için mücadelesini sürdürdüğü ulusal afet ajansının güncellemesine göre 502'den 593'e yükseldi.

Endonezya'nın batısındaki Sumatra adasında 468 kişinin kayıp olduğu, 578.000'den fazla kişinin ise evlerinden tahliye edildiği belirtildi.

Al Jazeera, enerji ve maden kaynakları bakan yardımcısı Yuliot Tanjung'un, Batı Sumatra'da elektrik tedarikinin yeniden sağlanmaya başlandığını, ancak Kuzey Sumatra ve Aceh'te elektrik kesintisinin devam ettiğini söylediğini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi