Ana sayfa Dijital GazeteDışişleri Bakanlığı: Uzay yarışında yer alma niyetimiz yok

Dışişleri Bakanlığı: Uzay yarışında yer alma niyetimiz yok

tarafından
7 görünümler 1 Dakika Oku

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, olağan basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın Uzay Kuvvetleri’nin kurulmasıyla ABD’nin uzay alanında Rusya ve Çin’e karşı üstünlük sağlayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Sözcü Mao, Çin’in her zaman dış uzayın barışçıl amaçlarla kullanımı ilkesine bağlı kalarak, uzayın silahlandırılmasına ve uzayda silahlanma yarışına karşı olduğunu belirtti. Sözcü, “Ne herhangi bir ülkeyle uzay yarışında yer alma niyetindeyiz, ne de  uzayda sözde üstünlük arayışında bulunuyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi