Marbaş Menkul: Avrupa’da karmaşık seyir 15.haftaya taşındı

İstanbul, 17 Kasım (Hibya) - Marbaş Menkul Değerler, Avrupa’da karmaşık seyirin 15.haftaya taşındığı ve belirsizlikler özelinde son noktaya doğru yaklaşıldığını bildirdi....

tarafından
17 Kasım 2025 yayınlandı / 17 Kasım 2025 09:55 güncellendi
2 dk 49 sn2 dk 49 sn okuma süresi
Marbaş Menkul: Avrupa’da karmaşık seyir 15.haftaya taşındı
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

Marbaş Menkul Değerler'in raporunda, iç tarafta geç hafta haber akışları ve fonlardaki likidite endişesi ve teknik sebeple oluşan satışların sürdüğünü izlenirken, 10800 bölgesinin altında görece zayıf seyrin sürdüğü belirtildi. Raporda şu bilgilere yer verildi:

"Yeni haftada ise Hakan Fidan’ın CAATSA ve F35’ler ile ilgili vermiş olduğu demeçler ışığında pozitif seyrin sürmesini beklemekteyiz. Siyasi ve jeopolitik risk anlamında Ekim ayından daha ılımlı bir Kasım ayı izlerken fiyatlamalara yansımasını ise henüz görememekteyiz ancak ek bir şok gelişme olmaması durumunda aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kalacağını düşünmekteyiz. Piyasalarda ana fiyatlama unsurunun değişen yatırımcı tabanı eşliğinde haber akışı odaklı olduğunu ve haber akışlarıyla oluşan volatilitenin yüksek olduğunu görsek de orta – uzun vadeli senaryoda pozitif görüşümüzü korumaktayız. Yeni günde 10800 direnç bölgesini takip ederken destek seviyesi olarak 10371 bölgesini izlemekteyiz.

ABD’de hükümetin açılışının ardından gerçekleşen iyimser tablonun yerini hükümetin kapalı kaldığı süre boyunca geciken makro verilerin etkisiyle Aralık ayı faiz indirimi beklentilerinde zayıflama ve teknoloji hisselerinde negatif piyasa günlerinde oluşan ABD teknoloji şirketlerinde balon mu var endişesiyle beraber satıcılı seyrettiğini izlemekteyiz. Yeni günde de ana odağın bu doğrultuda ilerlemesini beklerken bu hafta teknoloji hisseleri için fiyatlamada öncü olacak NVDIA bilançosunu takip edeceğiz. Hedge fonların teknoloji hissesi pozisyonlarını azalttığı günlerde bilanço ve haber akışlarının ekstra önem arz ettiğini düşünmekteyiz.

Asya-Pasifik’te satış baskısı izliyoruz. Japonya’da Takaichi’nin Tavyan’a yönelik açıklamalarının ardından Çin ile meydana gelen siyasi gerginlikle beraber Asya’nın geneline yansıyan satış baskısının hakim olduğunu izlemekteyiz. Yine aynı şekilde ABD’den ve özellikle NVDIA’dan gelecek bilanço beklentileri ve teknoloji hisselerindeki soru işaretlerinin de Asya piyasalarında yansımalarını görmekteyiz.

Avrupa’da karmaşık seyir 15.haftaya taşındı. Belirsizlikler özelinde son noktaya doğru yaklaşıyoruz. Kontrol ufkunda beklenenin aksine sapmayan enflasyon orta vadeyi destekliyor. Paritenin görece sakinleşmesi olasılığı riskli varlıkları önümüzdeki dönemde destekleyebilir. Yeni günde önceki günlere nazaran sınırlı satışlar takip ediyoruz.

Emtialarda hükümet açılması sonrası iştah devam ediyor. Ons Altın 4205, Gümüş 53, Brent Petrol 64 dolardan yatay işlem görüyor.

Ekonomik takvimde iç tarafta 10’da 3.çeyrek Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi takip edilecek. GYO güncellememizi yarın 10’da Konut Fiyat Endeksi verisinin ardından yapacağız. Küresel tarafta önemli bir veri yok."

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Konya Vatan Caddesi Köprülü Kavşağı yenilendi
13 Ekim 2025

Konya Vatan Caddesi Köprülü Kavşağı yenilendi

Marbaş Menkul: Avrupa’da karmaşık seyir 15.haftaya taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2