Ana sayfa Dijital GazeteAtatürk, Taşkale’de törenle anıldı

Atatürk, Taşkale’de törenle anıldı

tarafından
23 görünümler 2 Dakika Oku

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri, bu yıl Atatürk’ün ata yurdu Taşkale Köyü’nde gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Programın devamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile Taşkale sokaklarında yürüdü.

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, törendeki konuşmasında Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki öncü rolüne ve Cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yaptı.

Vali Çiçekli, “Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem anne hem baba tarafından ata yurdu olan bu kadim topraklarda bulunmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bugün, Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 87’nci yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu yıl Atatürk’ü Anma Töreni’ni ilk kez onun ata yurdu olan Taşkale’de gerçekleştirmenin ayrı bir anlamını ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Konuşmasının sonunda Vali Çiçekli, yeni göreve gelen İstanbul Karamanlılar Vakfı (İKEV) yönetimine de çağrıda bulunarak iş birliği protokolünün gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Programda Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından seslendirilen eserler büyük beğeni toplarken, öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergilenen zeybek gösterisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Tören, Taşkale Köyü Muhtarı Mehmet Günay’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi