Ana sayfa BelediyeBingöl’de atıklar enerjiye dönüşüyor

Bingöl’de atıklar enerjiye dönüşüyor

tarafından
10 görünümler 1 Dakika Oku

Bingöl’de 2018 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Çöpten Enerji Üretim Tesisi’nde düzenli olarak depolanan çöpler, biyogaz teknolojisi sayesinde elektrik enerjisine dönüştürülüyor

2024 yılı itibarıyla tesiste toplam 51 bin 100 ton atık işlendi ve bu atıklardan 4 milyon 100 bin kilovat elektrik üretildi.

2 bin 957 panelle çalışan Güneş Enerjisi Santrali ise aylık ortalama 105 bin kilovat saat enerji üretiyor. Belediye hizmet binalarının ve tesislerinin enerji ihtiyacını karşılayan bu sistem, hem enerji maliyetlerini düşürüyor hem de karbon salınımını azaltarak çevreye katkı sunuyor.

Bingöl İli Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR), tıbbi atıkların güvenli sterili konusunda da önemli bir görev üstleniyor. İl genelindeki sağlık kuruluşlarının yanı sıra Tunceli ve ilçelerinden getirilen tıbbi atıklar, tesiste özel cihazlarla steril edilerek çevre ve insan sağlığına zarar vermeden imha ediliyor.

2024 yılında 348 ton tıbbi atık güvenle steril edildi. Bu çalışmalar, tıbbi atıkların doğaya ve yeraltı sularına zarar vermeden yok edilmesini sağlayarak çevre koruma politikalarına doğrudan katkı sunuyor.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi