Ana sayfa DünyaTrump, Kanada’ya uygulanan gümrük vergilerini yüzde 10 artırdı

Trump, Kanada’ya uygulanan gümrük vergilerini yüzde 10 artırdı

tarafından
10 görünümler 1 Dakika Oku

Trump'ın Truth Social hesabından yayınlanan açıklama, Ronald Reagan'ın serbest ticarete verdiği desteğe atıfta bulunan ve ABD başkanını öfkelendiren reklam hakkında birkaç gün süren kamuoyu tartışmalarının ardından geldi.

Trump Cumartesi günü sosyal medyada, "Gerçekleri ciddi şekilde çarpıtmaları ve düşmanca davranışları nedeniyle, Kanada'ya uygulanan gümrük vergisini şu anda ödediklerinin yüzde 10 üzerinde artırıyorum" dedi.

Reklamı "sahtekarlık" olmakla suçladı ve "tek amacının" "Kanada'nın, Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi'nin, yıllardır Amerika Birleşik Devletleri'ne zarar vermek için kullandıkları Gümrük Vergileri konusunda kendilerini 'kurtaracağı' umudu" olduğunu ekledi.

Başkan, "Artık Amerika Birleşik Devletleri, yüksek ve baskıcı Kanada Gümrük Vergilerine (ve dünyanın geri kalanından gelenlere de!) karşı kendini savunabiliyor" diye yazdı.

Ontario Eyalet  Başbakanı Doug Ford, Cuma günü yaptığı açıklamada, ticaret müzakerelerini yeniden başlatmak amacıyla Başbakan Mark Carney ile yaptığı görüşmelerin ardından eyaletin Pazartesi günü ABD reklam kampanyasını askıya alacağını söyledi.

Kanada'nın Ontario eyaleti hükümeti tarafından finanse edilen reklamda, Reagan'ın "ticaret engelleri her Amerikalı işçiye zarar verir" dediği 1987 tarihli bir konuşmadan alıntılar yer alıyor.

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi