
Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu, Cezayir’de düzenlenen 12’inci Uluslararası Tasavvuf Musikisi (Sema) Festivali’ne katılarak sema mukabelesi ve tasavvuf musiki dinletisi gerçekleştirdi.
Cezayir Kültür ve Sanat Bakanı Prof. Dr. Malika Bendouda himayelerinde ve Laghouat Valisi Prof. Dr. Mohamed Benmalek gözetiminde düzenlenen festival, Laghouat kentinde gerçekleştirildi.
Bu yıl “Şeyh Sidi Musa Bin Hasan el-Dimyati el-Derkaavi eş-Şazili” anısına düzenlenen festival, “Tasavvuf Musikisi (Sema): Hafızanın Melodisi ve Ruhun Ebedi Hasbihali” temasıyla yapıldı. Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde tasavvuf musikisinin manevi yönü ve kültürlerarası etkileşime katkısı ele alındı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu, festival kapsamında gerçekleştirdiği programlarla Konya’nın tasavvuf ve sema geleneğini uluslararası platformda tanıttı.

Hibya Haber Ajansı








