Fetih Sergisi Bursalılarla buluştu

Bursa, Yıldırım Belediyesi tarafından, Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı kapsamında düzenlenen “Fetih Sergisi” sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü iş birliğiyle hazırlanan sergide, hat, tezhip, minyatür ve ebru dallarında toplam 73 eser yer aldı....

tarafından
12 Mayıs 2026 yayınlandı / 12 Mayıs 2026 17:30 güncellendi
1 dk 53 sn1 dk 53 sn okuma süresi
Fetih Sergisi Bursalılarla buluştu
Google News Google News ile Abone Ol 0 Yorum

“Beylikten Cihan Devleti’ne” temasıyla sürdürülen 2025-2026 Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, 18 Mayıs’a kadar Bursa Güzel Sanatlar Galerisi’nde (Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu) ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın fethinin yalnızca tarihi bir olay olmadığını belirterek, “Bursa’nın fethi; inançla, sabırla ve yüksek bir ideal uğruna verilen mücadelenin adıdır. Bizler de ‘Beylikten Cihan Devleti’ne’ temasıyla başlattığımız kültür sanat sezonunda bu büyük mirası hemşehrilerimizle birlikte yeniden anlamayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kültür ve sanat etkinliklerine devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Tiyatrodan söyleşilere, sergilerden yarışmalara kadar çeşitli etkinliklerle tarihimize sadece bakmıyor, onu yaşıyor ve yaşatıyoruz. Yıldırım’ı kültür ve düşünceyle besleyen bir şehir haline getirme hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bursa’nın kültürel mirasına dikkat çeken Yılmaz, “Bursa, 700 yıldır yaşayan, değişen, dönüşen ama ruhunu kaybetmeyen bir şehirdir. Tarihi, kültürü ve sanatı içinde barındıran köklü bir kenttir. Bursa’nın 700 yıllık hafızası sanatla yaşamaya devam edecek ve bizler bu hafızayı geleceğe taşımayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman da serginin anlamlı bir çalışma olduğunu belirterek, “Zamanın ruhuna uygun, çok anlamlı ve güzel bir sergi oldu. Dilerim tüm Bursalılar bu sergiden yeterince istifade eder” dedi.

Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı ise serginin yoğun emekle hazırlandığını belirterek katkı sunanlara teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazıya tepkin ne?

Yorum Ekle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Runner disqualified after winning the wrong race
22 Eylül 2021

Runner disqualified after winning the wrong race

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Minority streamers have ‘a target on their back’
22 Eylül 2021

Minority streamers have ‘a target on their back’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’
22 Eylül 2021

Carbon dioxide shortage ‘threatens food security’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yunan sahil güvenlik botuyla çarpışan teknede 14 göçmen öldü
04 Şubat 2026

Yunan sahil güvenlik botuyla çarpışan teknede 14 göçmen öldü

Fetih Sergisi Bursalılarla buluştu

Bu Yazıyı Paylaş

İnternet sitemizde tanıtım yazınız olmasını ister miydiniz? İletişim
Bize Ulaşın Bildirimler Giriş Yap
2