Ana sayfa Dijital Gazete2. Uluslararası Türk Dünyası’nda Kadın Çalıştayı Bakü’de düzenlendi

2. Uluslararası Türk Dünyası’nda Kadın Çalıştayı Bakü’de düzenlendi

tarafından
9 görünümler 2 Dakika Oku

İstanbul Gedik Üniversitesi ile İstanbul Azerbaycan Dostluk Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Uluslararası Türk Dünyası’nda Kadın Çalıştayı, geçen hafta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Çalıştaya, Türk Dünyası’nın yedi farklı ülkesinden kadın akademisyenler, girişimciler ve kanaat önderleri katıldı. Program, kadınların toplumsal, kültürel ve akademik hayattaki rolünü derinlemesine ele alan nitelikli oturumlara sahne oldu.

Etkinlik süresince, “Tarihi Süreçte Azerbaycan”, “Türk Dünyası’nın Edebiyatta ve Basında Öncü Kadınları”, “Bilimde ve Akademide Öncü Kadınlar”, “Toplumsal Hayatta Öncü Kadınlar” ve “Yönetimde ve Girişimcilikte Öncü Kadınlar” başlıkları altında beş oturum düzenlendi. Oturumlarda, Türk Dünyası’nın sekiz farklı topluluğunu temsilen gelen katılımcılar, kendi ülkelerinde kadınların üstlendiği öncü rolleri, karşılaştıkları zorlukları ve başarı hikayelerini paylaştı.

Umay Ana Tük Dünyası Kadınlar Birliği Koordinasyonu ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY, TİKA, YTB, DATÜB gibi önemli kurumların katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, KAGİMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman ve ASEAN Müdürü Öğr. Gör. Sibel Karabel  İstanbul Gedik Üniversitesi’ni temsil etti. Dr. Şişman “Yapay Zeka Çağında Kadın Liderliği ve Girişimciliği” başlıklı sunumuyla kadınların dönüşümdeki rolünü vurgularken, Öğr. Gör. Karabel “Nezihe Muhittin ve Kadınlar Halk Fırkası” konusundaki çalışmasını paylaştı. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Nilay Utlu, KAGİMER’in yürüttüğü projeler hakkında iş birliği görüşmelerinde bulundu.

Çalıştayın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Birol Akgün de yer aldı.

İstanbul Gedik Üniversitesi’nden Türk dünyasında kadın birliğine katkı

Kadınların toplumsal, akademik ve profesyonel yaşamda güçlenmesini merkeze alan çok sayıda projeye ve etkinliğe imza atan İstanbul Gedik Üniversitesi, 2. Uluslararası Türk Dünyası’nda Kadın Çalıştayı’na verdiği destekle bu alandaki istikrarlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu. Üniversite, yıllardır sürdürdüğü kadın odaklı çalışmalarla yalnızca Türkiye’de değil, Türk Dünyası genelinde de farkındalık yaratmayı ve kalıcı etki oluşturmayı hedefledi. Bu çalıştayda da benzer bir yaklaşımla, farklı ülkelerden gelen kadın temsilcilerin bilgi, deneyim ve vizyonlarını paylaşabilecekleri bir ortamın oluşmasına katkı sağladı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili gönderiler

Yorum yapın

Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul et Daha fazla Bilgi